19:00

Boden United / Heden

Referat: Unbyns IF - Boden United / Heden

Vårens sista match spelas mot Boden United på ett soldränkt SPorn.
VI har haft Ryss-feber i truppen alldeles inpå match så det blir lite omkastningar i matchtruppen. Vi startar med Marcus i mål, backlinje med Danne, Werme, Blurk och Tomas. På mittne har Vi Per A, Kris och Martin. Kanterna tas av Bulan och Jensa med Adde längst fram. Avbytare Gustav Heimdahl, Robbs, JO och Humlan.

Vi tar initiativet direkt med bra spel och några fina framstötar. Samtidigt håller vi United borta från farligt område. Efter en 20 minuter tar vi ledningen efter att Martin hittat en instick på Adde som tåar förbi keepern till 1-0. Tyvärr går vi ner oss och blir passiva här och låter United ha mer boll. Dom kan kvittera efter ett skott som Marcus tappar och dom kan stöta in returen.
Vi kan ta ledningen efter en bra raid på vänsterkanten där Gustav spelar till Adde som vänder, men halkar. Dock kan han stöta den till Kris som kommer fri med keepern och kan lägga in 2-1.
Halvtid, där vi bla snackar om hur vi skall hantera en eventuell kvittering. Kanske var det tokigt eftersom vi kommer ut med lägre intensitet, snarare än högre...dom kan alltså kvittera. Dock härligt att se att vi krigar på, men fin inställning. Bulan kan göra 3-2 efter att Werme gått på offensiv raid och spelat ut till Bulan som kan lobba över utrusande keeper.
Nu är vi lite bättre, och kan göra 4-2 efter en lång frispark som komemr rakt i solen för deras keeper som missar helt.
Tyvärr kan dom göra 4-3 när vi inte kommer upp i press som vi tänkt. och deras bästa spelare kan reducera. Nu blir det jobbiga 15 minuter där vi måste jobba noga över hela banan. Flera spelare börjar blir trötta, men alla bidrar hela vägen och vi kan hålla undan till en välbehövlig seger.

Fint jobb av backlinjen med vikarierande Tomas som glad överraskning. Martin och Kris gör ett bra jobb över 90 minuter. Adde vinner MOTM efter stort slit så länge han orkar.